Kik vagyunk?

A Filmírás.hu a forgatókönyvírás elméletével és gyakorlatával foglalkozik. A saját publikációk megjelentetése mellett feladatunknak tekintjük a témával kapcsolatos hazai internetes tartalom felkutatását, illetve az érdekesebb angol nyelvű írások magyarra fordítását is.

Az oldal története

A Filmírás.hu eredeti változata még 2004 őszén látta meg a napvilágot, de szerkesztők és pénz híján a kezdeményezés hamar kimúlt. 2006 márciusában bizonytalan időre bezártunk, és csak két hónappal később, május végén kelt új életre az oldal.

Az új élet új formát is jelent: azóta blogként üzemelünk tovább. Ez egy jóval kényelmesebb műfaj, többek közt épp formai kötetlensége miatt.

Az elmúlt négy évben remek kis közösség épült az oldal köré; rendszeres találkozókkal, elmélyült baráti kapcsolatokkal. Amennyiben szeretnél közénk tartozni, látogass meg minket valamelyik összejövetelünkön!

A szerkesztők

Ilyeneket továbbra is nagy erővel keresünk. A dolog semmi kötöttséggel nem jár, az sem különösebb probléma, ha valaki csak kéthavonta szeretne postolni. Bizonyos fokú szakmai jártasság azért elvárás.

Az oldalon jelenleg az alábbi szerkesztők dolgoznak:

Főszerkesztő:
Kovács M. András

Állandó szerzők:
Frank Rizzo
Horváth Áron
Német Attila
Tóth Róbert

Átvett anyagok szerzői és vendégbloggerek:
Back Róza
Blikkzűr
Charlie Chan
Cziráky Erika
Dénes Balázs
Gorácz Anikó
Horváth Miklós
Köbli Norbert
Kőrösi Zoltán
Krigler Gábor
Laska Pál
NatashaK
Pataki Éva
Sándor Máté
Schneider Ákos
Schreiber András
Szirányi Péter
Tóth Csaba
[tsg]
Zsigmond Nóra