III. Magyar Forgatókönyv Börze

A Magyar Nemzeti Filmalap a korábbi évek hagyományait felélesztve egészestés játékfilm treatment pályázatot hirdet a magyar filmszakma aktív alkotói és pályakezdő tehetségei számára.

A pályázatra olyan filmterveket várunk, amelyekkel alkotójuk eddig nem pályázott a Magyar Nemzeti Filmalaphoz. A pályázat elbírálása során előnyben részesülnek azok az igényes, klasszikus műfajú (vígjáték, thriller, romantikus stb.) filmtervek, amelyek magukban hordozzák egy emlékezetes mozisiker lehetőségét.

A Magyar Nemzeti Filmalap által felkért zsűri azokat a filmterveket fogja díjazni, amelyek közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, de mégis átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a nézőt.

A kiválasztott 6 treatment alkotói október 16-án, a Magyar Filmhét hivatalos programjában szereplő III. Magyar Forgatókönyv Börzén prezentálhatják ötletüket a magyar filmszakmának, rendezőknek és producereknek. A kiválasztott projektek alkotói az eseményt megelőző héten prezentációs felkészítésben részesülnek.

A pályázatra legalább 5, de legfeljebb 10 oldalas filmtervekkel lehet jelentkezni, amelyek érzékletesen kifejtik a filmterv koncepcióját, bemutatják a történet főbb szereplőit, részletesen felvázolják cselekményt és annak fontos fordulatait. (Kidolgozott jelenetet és dialógrészletet nem várunk.)

A pályázat ingyenes. Egy alkotó legfeljebb 2 treatmenttel pályázhat.

Jelentkezési határidő 2014. szeptember 18-a. A pályaműveket elektronikus úton a borze@filmalap.hu címre kell elküldeni. A pitchfórum részvételre kiválasztott 6 filmterv listáját 2014. október 5-én teszik közzé a szervezők.

A pitch fórumon a Magyar Nemzeti Filmalap által felkért zsűri kiválasztja a három legígéretesebb treatmentet. A nyertes filmtervek alkotói lehetőséget kapnak arra, hogy forgatókönyvüket a Magyar Nemzeti Filmalap pályázati rendszerében és támogatásával dolgozzák ki.

A zsűri tagjai:
Divinyi Réka forgatókönyvíró, a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyv fejlesztési igazgatója
Taschler Andrea producer
Zomborácz Virág rendező, forgatókönyvíró

 1. Csákovics Lajos’s avatar

  Egészestés animációs filmmel is lehet pályázni?

  Válasz

 2. Lana’s avatar

  Sziasztok!

  Nem tartozik szorosan a cikkhez a kérdésem/kérésem, de tudna valaki küldeni néhány linket, ahol kortárs magyar filmek teljes forgatókönyvei vannak fenn online?

  Köszönöm!

  Válasz

 3. frank’s avatar

  kortárs magyar filmek forgatókönyvei? :) mennyire kortárs?
  egy időben a film.hu-n volt pár, valamelyik produkciós cég oldalán is volt, talán Köblinek a dolgai letölthetőek voltak. ah ezt még megtaláltam
  http://4dember.wordpress.com/forgatokonyvek/

  Válasz

 4. frank’s avatar

  nem akarja valaki más megírni a viszkis rabló történetét? az angol adaptációban megvan minden, (és igaz h elég régen olvastam) de elég kevés idő jut a rendőri munkára, elég inkompetensen festi le őket, kevés az akciójelenet, vagy lényeges rablások momentumai hiányoznak és igazából ha jól tudom indokok is hiányoznak, a karakter motivációjára vannak utalások, de a válasz nincs ott, az indok a masterplan, és hiteltelen h a tévén Bill Clinton megy, nem az akkori magyar események… JusztLaci ott van mint kékfényfőnök, de igazán sok szerepe neki sincs
  http://whiskeyrobber.com/index.html
  és remélem angolul lesz, mint annyi más eredeti magyar film (nem)
  https://soundcloud.com/julianrubinstein/5-eric-bogosian-gary
  és ez? hogy lehet így ezt leírni (de ebből is látszik, ami hozzá van költve, azt ne angol költse)
  “I used to convince myself that I
  was some kind of Sandor Rosza, but
  not anymore. I’m just a criminal.”

  Válasz

 5. frank’s avatar

  olvashatóak azok is, amiket én írtam :)
  http://story.goldeye.info/forgkonyvek.htm

  Válasz

Válasz

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>