A Filmalap vendége: Antal Nimród

A Magyar Nemzeti Filmalap és a filmhu közös szervezésében megvalósuló Filmíró Hétvégék következő vendége ezúttal egy rendező, mégpedig egy Hollywoodban élő hazánkfia, Antal Nimród lesz.

A Filmalap vendége: Antal Nimród

Időpont: 2013. november 23., szombat
Helyszín: Puskin mozi

Antal Nimród a Filmalap meghívására Magyarországra érkezik, hogy rendezzen egy kisfilmet, amely a magyar filmek népszerűsítését szolgálja. Nimród időt szakít arra is, hogy november 23-án, szombaton találkozzon Veletek: a filmszakma képviselőivel, fiatal forgatókönyvírókkal, rendezőkkel és filmszakos hallgatókkal. A Kontroll, a Predators, az Armored és a Metallica-film rendezője munkamódszeréről és eddigi életútjáról mesél ezen a filmes szombaton.

A filmszakmai beszélgetés magyar nyelven zajlik majd. A beszélgetőpartner Madarász Isti filmrendező lesz, de arra kérünk benneteket, hogy készüljetek kérdésekkel Ti is a közönség soraiból.

Tervezett program
November 23., szombat

  • Nézd újra a vásznon – Kontroll filmvetítés – 9.00-10.45
  • Egy amerikai fiú Magyarországon – A korai évek – 11.00-12.15
  • Metró a világhír felé – Így készült a Kontroll -12.30-13.45
  • Egy magyar rendező Hollywoodban – 15.00-16.15
  • Pro/Kontra – Magyar filmes rendszer vs. amerikai stúdiószisztéma – 16.30-17.30

A programon a részvétel ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött. A kurzus elsősorban szakmai beszélgetés, ezért a filmszakmában dolgozók, forgatókönyvírók, rendezők, ill. a filmszakos hallgatók előnyt élveznek a bejutásnál. (A szervezők kérik, hogy a diákok pontosan tüntessék fel, hogy milyen szakon, szakirányon tanulnak.)

A rendezvényre regisztrálni itt lehet.

A regisztráció 2013. november 18-án éjfélkor zárul, és a szervezők mindenkit a megadott email címen értesítenek majd az eredményről.

Az eseményről, ahogyan a többi Filmíró Hétvégék esetében is, videó-összefoglaló készül. Az Oliver Stone, Joe Eszterhas és Alan Parker kurzusról készült videók itt tekinthetőek meg:
http://www.youtube.com/filmhutv/

Együttműködő partnerek: Magyar Nemzeti Filmalap, filmhu – a magyar moziportál, Színház- és Filmművészeti Egyetem, ELTE Filmtudomány Tanszék, BKF Médiaművészeti Intézet, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Válasz

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>